به گفته مقام های مصر، خشونت ها عصر جمعه در پی اعتراض عده ای از مسلمانان به نوجوانان مسیحی به خاطر کشیدن نقش صلیب بر دیوار مدرسه ای در این محله رخ داد.
به نقل از رادیو اروپای آزاد، به گفته وزارت بهداشت مصر، درگیری میان مسیحیان قِبطی و مسلمانان در محله ای در نزدیکی قاهره ۵ کشته برجای گذاشت. کشته شدگان چهار مسیحی و یک مسلمان بودند.
خبرگزاری آلمان نیز در همین ارتباط گزارش داد، منابع امنیتی مصر روز شنبه (۶ آوریل/ ۱۷ فروردین) از کشته و زخمی شدن شماری در تیراندازی میان مسلمانان و مسیحیان این کشور از شامگاه جمعه (۵ آوریل) تا کنون خبر دادند.
هویت کشتهشدگان هنوز اعلام نشده است. اما منابع مسیحیان قبطی میگویند، از شامگاه جمعه (۵ آوریل) تا کنون آمار کشته شدگان را ۷ نفر اعلام کرده اند. که از این میان تا به حال ۲۰ زخمی در بیمارستانها مداوا شدهاند که ۱۷ تن از آنها مسیحی و سه نفر مسلمان بودند.
خبرگزاری مصری "منا" نیز گزارش داده که یک کلیسا به آتش کشیده و تا حدودی تخریب شده است.
- علت درگیریها
عامل آغازگر ناآرامیها هنوز روشن نشده است. یکی از سراسقفهای مصر در گفتوگو با روزنامه مصری "الاهرام" گفت، ناآرامیها از درگیری میان یک خانواده مسیحی و یک خانواده مسلمان آغاز شد.
بنا بر اظهارات یکی از نیروهای امنیتی، ناآرامیها بعد از آن شروع شد که چند کودک مسیحی بر روی دیوارهای یک مرکز دینی در شهر الخصوص تصاویر صلیب را کشیدند. این اقدام خشم مرد مسلمانی که حدود ۵۰ سال داشت را برانگیخت و به درگیری او با یک جوان مسیحی منجر شد. ناآرامی بالا گرفت و به درگیری بین مسیحیان و مسلمانان با سلاحهای خودکار انجامید.
برخی از تظاهرکنندگان اقدام به آتشافروزی کردند که شعلههای آن به بعضی از منازل اطراف کشیده شد.
درگیریهای همیشگی پیروان اسلام و مسیحیت
درگیری میان پیروان مذاهب مختلف در مناطق فقیرنشین مصر بارها به خشونت انجامیده است. گاهی تنها شایعهای لازم است تا اوضاع را از تعادل خارج کرده و متشنج سازد.
به نظر میرسد که سقوط حسنی مبارک، رئیس جمهور پیشین مصر و تعلل اسلامگراهای دولت جدید در برخورد با اسلامگرایان افراطی موجبات گسترش هر چه بیشتر دامنه نفوذ آنها را فراهم آورده است.
در سال ۲۰۱۱ میلادی درگیریهای مسلمانان و مسیحیان قاهره در منطقه "ایم بابا" دست کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت. در این ناآرامیها یکی از کلیساهای قبطی به آتش کشیده شد. درگیریها از شایعهای آغاز شد مبنی بر اینکه در این کلیسا زنی مسلمان زندانی شده تا به مسیحیت بگرود.
در اکتبر سال ۲۰۱۱ نیز حمله نیروهای امنیتی مصر به تظاهرات اعتراضی مسیحیان قبطی دست کم ۲۸ کشته بر جای گذاشت. این تظاهرات در اعتراض به تخریب کلیسایی در استان اسوان بر پا شده بود.
حدود ۱۰ درصد از جمعیت ۸۳ میلیوننفری مصر را اقلیت مسیحیان قبطی تشکیل میدهند.
کلیسای ماریا در منطقه ایمبابای قاهره که در سال ۲۰۱۱ به آن حمله شد /عکس دویچه وله
No comments:
Post a Comment